FIT polisztirol ragasztótapasz

ÚJ
FIT polisztirol ragasztótapasz
3 112 Ft

Alkalmazási terület:


A FIT RAGASZTÓTAPASZ alkalmas régi és új épületek keménytáblás expandált polisztirol alapú, hőszigetelő lemezeinek ragasztására, valamint üvegszövetháló beágyazására, glettelésére kül- és beltérben.

Alapfelület jellemzői:


Felhasználható ásványi alapú vakolaton, beton-, telefugás tégla-, pórusbeton felületen. A felhasználásnál ügyeljünk arra, hogy az alapfelület száraz legyen, teherbíró, szilárd és mindenféle leválasztó szertől mentes. A meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, majd a felületen lévő hibákat javítsuk ki. Nedvszívó alapfelület (gipszes alap, vagy régi, kőporos vakolat) esetén a ragasztás előtt alapozzon PROPIUS-G falimpregnálóval.

Előkészítés:


Öntsünk 7 l tiszta hidegvizet egy keverőedénybe, és adjuk hozzá a 25 kg-os FIT RAGASZTÓTAPASZT. Addig keverjük,
amíg csomómentes keveréket nem kapunk. Ezután hagyjuk kb. 5 percig állni, majd keverjük fel újra. Fontos, hogy ez alatt az idő alatt ne adjunk hozzá vizet, mert ez befolyásolhatja a kémiai folyamatokat. Fúrógépbe fogott keverőszár esetén ne használja azt 200 fordulat/perc felett, és tartsa a szár fejét állandóan az anyagban (hogy elkerülje a levegő bekeverését). Az így kapott habarcs 20 °C-on 2 órán át feldolgozható.

Felhordás:


Rozsdamentes fogazott glettvassal.

A táblák ragasztásának módja:


A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban – perem-pont módszerrel, min. a felület 40%-os fedettségéig. A táblákat egymáshoz kötésben és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé, soronként, ügyelve arra, hogy ne kerüljön a ragasztótapasz az összeillesztések közé. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges dübelezést, a felragasztott táblákat csiszoljuk össze.

A háló ágyazás módja:


Az előkészített (összecsiszolt) felületre a ragasztót 10 mm-es fogazatú rozsdamentes glettvassal hordjuk fel. Ebbe a ragasztórétegbe ágyazzuk bele az üvegszövet hálót úgy, hogy az egymás mellé fektetett hálók min. 10 cm-en fedjék egymást. A háló ágyazása után a felületet simára gletteljük el. Az így készült felület akkor megfelelő vastagságú (3–4 mm), ha a háló és mintázata nem látszik ki a ragasztó alól. Az élek és a sarkok mentén élvédő profilt alkalmazzunk. Amennyiben a háló vagy
a profilok kilátszanak, végezzünk a ragasztótapasszal kiegészítő glettelést.

Anyagszükséglet:


Táblaragasztáshoz: 4 kg/m² A falsíkok egyenetlensége esetén az anyagszükséglet változhat.

Hálóágyazáshoz: 4 kg/m²Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőfoka is +5 és 25 °C között legyen. A termék kötési ideje függ a levegő és az alapfelülethőmérsékletétől, a páratartalomtól, valamint a felület nedvszívó képességétől. 

Átvonhatóság: A hálóágyazás befejezése és a vakolatalapozó felhordása között várjunk min. 72 órát. Hideg, párás időben a száradási idő jelentősen megnő.


Tárolás: Eredeti csomagolásban, fedett, hűvös, száraz helyen tárolandó.


Eltarthatóság: Eredeti csomagolásban egy évig a gyártás dátumától (a csomagoláson feltüntetve).


Kiszerelés: 25 kg


Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszélyes,
„E” tűzveszélyességi osztályba sorolva.
FIGYELEM! Cementet tartalmaz. Xi: Irritatív.


TUDNIVALÓK:
A száradó anyagot óvni kell közvetlen napsütéstől, huzattól, fagytól, csapó esőtől, a +30 °C fölötti hőmérséklettől. A szerszámokat, a keverőedényt használat után, a lehullott friss anyagot azonnal le kell mosni, mert az anyag száradás után, csak mechanikai úton távolítható el. Ügyeljünk arra, hogy bőrre, szembe ne kerüljön, ha mégis előfordul bő vízzel mossuk le, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.


FONTOS!!!

Minden renelésre vonatkozik:

 • Színre keverés: nettó 300 Ft / vödör
 • Fuvardíj visszatérítés: nettó 3 Ft / kg/liter
 • Csomagolási díj: nettó 800 Ft / raklap
 • Raklap használati díj: nettó 600 Ft / raklap

TUDTA???

 • 20m3 felett ingyenes szállítás szigetelő anyagokra.
 • 25% közsszolgálati kedvezmény lehetősége: KLIKK IDE
 • Raklap feletti rendelés esetén kérje egyedi ajánlatunkat,
 • Írjon ide: viraggyorgy@gfepito.hu

INFORMÁCIÓK!!!

 • Info Paletta oldalunkon mindent megtalál: KLIKK IDE
 • Színminta oldalunkat itt találja: KLIKK IDE
 • Szállítási költségeinkről információt itt talál: KLIKK IDE
 • FITT katalógusunkat itt tudja letölteni: KLIKK IDE
Adatok
Cikkszám
11
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!